SMTP error 5.7.1

Toen ik een PowerShell script aan het schrijven was, voor het routeren van gescande documenten naar SharePoint 2010 libraries (Documentbibliotheek) liep ik tegen een onverwachte foutmelding op.

 "Mailbox unavailable. The server response was: 5.7.1 Unable to relay for ......@mail.local"

 

 

In eerste instantie had ik alle instellingen van SharePoint 2010 nog eens dubbel gecontrolleerd, maar uiteindelijk besloot ik dat het aan de SMTP server, geinstalleerd op 1 van de Web Front End Servers, moest liggen.

Om de SMTP Server te beheren op Windows 2008 moet je "Internet Information Services (IIS) 6.0 Manager"

 

 

Wanneer ik in de eigenschappen van de SMTP server keek, en op de knop "Relay..." klikte op het tab-blad "Access" werd het onmiddellijk duidelijk wat het probleem was. Tijdens de initiële installatie had ik vergeten om servers/netwerk(en) toe te voegen aan de lijst met toegestane relay hosts. Na het toevoegen van het lokale netwerk subnet was alles in orde!